Øl

Idun 2011

UDSOLGT

Endnu en spontangæret øl brygget efter den urnordiske metode. I dette tilfælde har en most af paradisæbler har sat den langsomme og spontane gæring igang.

Paradisæblerne har inspireret til navnet på øllen, der er opkaldt efter den nordiske gudinde Idun, som i sit skrin opbevarer de æbler, guderne skal bide i når de ældes, så de kan blive unge igen.

Denne gudedrik fremstår lyst kopperfarvet med en hvid skumkrone. Duften er meget vinøs og frisk. På tungen dominerer smagen og syren fra paradisæblerne sammen med det meget komplekse udtryk, der giver en smagsoplevelse langt ud over det sædvanlige.

Øllen er brygget på Fuglebjerggård med Per Kølsters malte, og indeholder: Vand, bygmalt og hvedemalt, most af paradisæbler, sukker til eftergæringen på flasken og strandmalurt.

Forhandles på flasker á 0,75 liter. 8,1 % alkohol (vol).

Gl. Bådsmands Porter 2009

UDSOLGT

Porter som den smagte i Gamle dage, da man stadig lagrede den på egefade. ...Mere enkelt kan det ikke siges.

Gl. Bådsmands Porter er blandet af to øl. En gammel og en ung. Den gamle øl kalder jeg Tusmørke og den er gæret med min vilde husgær, der er taget fra brygningen af Hinsides. I forbindelse med lagringen på egefadene er der yderligere tilsat to gærtyper. Den unge øl er Stout Noire fra Søgaards Bryghus hvor øllene er brygget og blandet i et forhold på ca. 1:1.

Gl. Bådsmands Porter fremstår sort med en lysebrun skumkrone. Den dufter let af mokka med en snert af torvværk og læder. Smagen er blød, frugtig og kompleks med et tilsnit af chokolade, kaffe, røg, læder, lakrids, eg og en let syre. Øllen afslutter tørt og bittert.

Forhandles på flasker á ½ liter. 5,6 % alkohol (vol).

Hinsides 2007

UDSOLGT

Denne frugtøl er nordens spontangærede øl. Den smager af flere tusind års tradition for ølbrygning, og er inspireret af det første vidnesbyrd om ølbrygning i skandinavien: De 3400 år gamle rester af et bryg lavet af hvede, honning, tyttebær og porse, som lå i en birkespand ved foden af Egtvedpigen Dette ur-bryg blev faktisk fundamentet til ideen bag Den Gale Brygger og er det første bryg fra min side.

Hinsides er en spontangæret frugtøl der er gylden med et svagt rødligt skær. Den har en kraftfuld vinøs aroma, med en markant rustik jordbunden duft fra tyttebærrene. Smagen er ligeledes vinøs, men mere frugtig, let bitter og med et elegant strejf af eg. Den spontane gæring bidrager i øvrigt, med et præg af gård i både smag og aroma.

Øllen er ikke et forsøg på at genskabe det originale bryg, men snarere en vision af hvordan dette bryg kunne laves i en luksus udgave.

Den er brygget på basis af pilsnermalt, hvede, karamelmalt, tyttebær, honning, Strisselspalt humle og sukker. 7,3 % alkohol (vol).

Anmeldt i Information den 06.02.09 til 5 ud af 6 stjerner. Læs mere på http://www.information.dk/181784

Anmeldt i Ekstrabladet den 23.06.09 til 6 ud af 6 øloplukkere. læs mere på http://ekstrabladet.dk/kup/testogtjek/madogfritid/article1183872.ece

Øl på vej

Vær opmærksom på at alle nedenstående øl ikke er frigivet til salg.