Gæring i eksperimentet

Så skete der endeligt noget. I går aftes efter 4 dage lå hyldeblomsterne lidt anderledes i overfladen af urten. I dag er der så synlig gæring. Ikke noget voldsomt, men en svag og sikker gæring. Det dufter ok, men også lidt (skal vi kalde det) "kantet" og lidt af blomster. Spændende.
Af Den Gale Brygger · 22. juni 2008

Nyt eksperiment

Så er endnu et eksperiment påbegyndt. I går bryggede jeg pilotbrygget til det der skal ende med at være en spontangæret hyldeblomstøl. Den skal gerne ende med at være en sommerfrisk øl, på mellem 6 og 7 %. Let bitter og ikke alt for hyldeblomstdomineret.

Det bliver spændende at følge processen. Hvor mange dage vil der gå før gæringen begynder? Bliver den syrlig? Det er nogle af spørgsmålene, der bliver besvaret over de næste par uger.

Af Den Gale Brygger · 18. juni 2008

Status for første bryg

Så er brygget blevet målt og vejet. Som forventet har den lavere gæringstemperatur forsinket processen en del, men det ser ikke alt for faretruende ud.

Med lidt held når øllen stadig at blive klar til efteråret. Ellers må jeg sigte efter jul. Det afhænger af om vi får en varm sommer, eller om vi kan finde et lidt varmere sted til øllen.

Jeg håber snart at være klar med en sensorisk prøve af øllen.

Af Den Gale Brygger · 28. april 2008

Første weblog

Den 26.09.07 blev det første spontangærede bryg påbegyndt. Det har nu stået og gæret siden omend noget koldere end det var tiltænkt fra begyndelsen. Hjemmesiden er kommet op at køre og jeg er nu begyndt at redigere og finpudse indholdet.
Af Den Gale Brygger · 16. marts 2008

0 5 10 15 20